corduroy: onze klassieker 

Vandaag maken we Bīkon, Doshī en Hippī in verschillende stoffen. Toch noemen we de uitvoering in corduroy onze klassieker. Niet alleen omdat we daar ooit mee begonnen zijn maar vooral omdat het een gelukkige keuze was: op de ribbels van het corduroy blijft het gouden lamplicht Rembrandtesk treuzelen. Klassiek dus!

De verrukkelijke zachte corduroy van de Engelse wever Brisbane Moss is verkrijgbaar in vijf kleuren: kool, karton, goud, travertijn en redbird red. 

bīkon

Oorspronkelijk werd Bīkon ontworpen als tafellamp voor een restaurant: op tafel voelt hij zich thuis en brengt hij veel sfeer - een kaars is dan overbodig. Maar de kleine lamp is ook perfect om een donkere hoek op te lichten. Veel plaats neemt hij niet, hij past vast in de boekenkast en zeker op vensterbank of schoorsteenmantel. Kameraad Bīkon is ook een aangenaam zacht bedlampje of een maatje naast de laptop, gezellig, als je lang moet doorwerken.

Bīkon is helemaal gemaakt van stof, de voet is een stevig gevuld kussen. Als je wilt kun je deze kleine lamp een heel klein tikje scheef zetten, dat staat smaakvol informeel. Zoals alle lampen uit deze serie heeft ook Bīkon een snoerschakelaar. De snoeren zijn met speciale weefsels bekleed, passend bij de kleur van de lamp. Bīkon is 35x19x19 cm (hxbxd)

doshī

Doshī is ontworpen als lamp voor naast de bank of bij het hoofdeinde van het bed. Hij is gemaakt om solistisch te schitteren. Paarsgewijs, dus links én rechts van bed of bank een lamp, is natuurlijk een echte klassieke opstelling. Doshī heeft precies de juiste hoogte, op het nachtkastje of bijzettafel staat hij goed. Fraai en zeker ook een beetje deftig oogt hij op een hoge consoletafel. Op een extra breed bureau of werktafel komt deze kameraad ook goed tot zijn recht.   

Doshī is helemaal gemaakt van stof, de voet is feitelijk een stevig gevuld kussen. Zoals alle lampen uit deze serie heeft ook Doshī een snoerschakelaar. De snoeren zijn met speciale weefsels bekleed, passend bij de kleur van de lamp. Doshī is 54x26x26 cm (hxbxd)

hippī

Hippī is ontworpen als een vloerlamp. De smalle hoge kap geeft de lamp een héél klein beetje een jaren zestig retro-twist. Kameraad Hippī komt ook goed tot z'n recht op een lage tafel-bank, zoals op de foto. En laatst zagen we hem op een dressoir staan, onverwachts maar erg mooi.

Hippī is helemaal gemaakt van stof, de voet is feitelijk een stevig gevuld kussen. Zoals alle lampen uit deze serie heeft ook Hippī een snoerschakelaar. De snoeren zijn met speciale weefsels bekleed, passend bij de kleur van de lamp. Net als Bīkon en Doshī heeft ook Hippī een energie zuinige led-lamp. Geen peertje zoals bij de andere maar een LED-buislamp. Hoe dan ook, gebruik altijd een LED-lamp in onze lampen, dan zijn ze absoluut veilig! Hippī is 93,5x32x32 cm (hxbxd)