Onderhoud en plaatsing

 

Het onderhoud van de lampen is heel simpel: stofzuigen. Gebruik het meubel-mondstuk of de kleine borstel die meestal bij een stofzuiger geleverd wordt. Zet de zuigkracht laag of open het schuifje aan de stofzuigerslang. Voor de lampen in Corduroy (ribfluweel): beweeg voorzichtig met de vleug van de stof mee, bij de kappen is dat van beneden naar boven.

 

Zet de stoffen lampen niet in de volle zon om sterke verkleuring te voorkomen. Stoffen kunnen in de loop van de tijd lichter worden. Net als bij een nieuwe spijkerbroek kunnen de lampen in jeans afgeven op lichte gekleurde, ruwe ondergronden - maar op gladde oppervlakten gebeurde dat niet.

 

Gebruik bij vervanging van de lamp uitsluitend een LED-lamp, dan is de lamp absoluut veilig! Zie hieronder onze suggesties voor LED-lampen per lamp.

 

Lampenkappen hebben een overlap, een naad - dat kan niet anders. Draai deze naad altijd naar achter, uit het zicht. Door de bovenste ring op de getapte fitting-hals een beetje los te schroeven kan de kap ronddraaien. Het gaat makkelijker als eerst de LED-lamp uit de fitting gehaald wordt. Draai de schroef-ring na het stellen van de kap weer aan.

 

Staat de lamp goed? Dan kan tot slot de kap netjes recht gesteld worden. Er zit een mechanisme in de lampenvoet verwerkt waardoor dat heel precies mogelijk is. Leg twee (schone!) vingers van de ene hand op de bovenste rand en twee vingers van de andere hand op de onderste rand. Beweeg nu de kap voorzichtig in de juiste stand. Het mechanisme kan naar alle kanten kantelen.

 

De juiste LED-lamp zit er al in. Steek de stekker in het stopcontact en zet de snoerschakelaar aan. Heel veel plezier met de lamp!    

 

Bīkon: LED, 240 Volt, 3, 5 Watt - kleur: goud - kleine fitting, E14. Merk Calex

Doshī: LED 240 Volt, 6,5 watt - kleur: goud - grote fitting, E27. Merk Calex

Hippī: LED, 240 Volt, 6,5 Watt - kleur: extra warm white - grote fitting, E27. Merk Schiefer Lighting