quintessential British: tailors collection

Voor onze Tailors Collection selecteerde we flanels van de Britse Standeven - die sinds 1885 in hun West-Yorkshire mill weven en hun verfijnde stoffen wassen en persen met bergwater uit de Pennine Hills.
De flanels (krijtstreep en ruiten) kregen een double mill finishing zodat alle vezels in het kamgaren omhoog sprongen. Het lamplicht blijft prachtig hangen op dit zachte wollen oppervlak dat de lampen een warme, knusse uitstraling geeft.

Net als bij bespoke tailoring worden onze lampen op bestelling met de hand gemaakt in een stof naar keuze.

Oorspronkelijk werd Bīkon ontworpen als tafellamp voor een restaurant: op tafel voelt hij zich thuis en brengt hij veel sfeer - een kaars is dan overbodig. Maar de kleine lamp is ook perfect om een donkere hoek op te lichten. Veel plaats neemt hij niet, hij past vast in de boekenkast en zeker op vensterbank of schoorsteenmantel. Kameraad Bīkon is ook een aangenaam zacht bedlampje of een maatje naast de laptop, gezellig, als je lang moet doorwerken.

Doshī is ontworpen als lamp voor naast de bank of bij het hoofdeinde van het bed. Hij is gemaakt om solistisch te schitteren. Paarsgewijs, dus links én rechts van bed of bank een lamp, is natuurlijk een echte klassieke opstelling. 

Doshī heeft precies de juiste hoogte, op het nachtkastje of bijzettafel staat hij goed. Fraai en zeker ook een beetje deftig oogt hij op een hoge consoletafel. Op een extra breed bureau of werktafel komt deze kameraad ook goed tot zijn recht.   

Doshī is helemaal gemaakt van stof, de voet is feitelijk een stevig gevuld kussen. Zoals alle lampen uit deze serie heeft ook Doshī een snoerschakelaar. De snoeren zijn met speciale weefsels bekleed, passend bij de kleur van de lamp. 

Hippī is ontworpen als een vloerlamp. De smalle hoge kap geeft de lamp een héél klein beetje een jaren zestig retro-twist. Kameraad Hippī komt ook goed tot z'n recht op een lage tafel-bank, zoals op de foto. En laatst zagen we hem op een dressoir staan, onverwachts maar erg mooi. Hippī is helemaal gemaakt van stof, de voet is feitelijk een stevig gevuld kussen. Zoals alle lampen uit deze serie heeft ook Hippī een snoerschakelaar. De snoeren zijn met speciale weefsels bekleed, passend bij de kleur van de lamp. Net als Bīkon en Doshī heeft ook Hippī een energie zuinige led-lamp. Geen peertje zoals bij de andere maar een LED-buislamp. Hoe dan ook, gebruik altijd een LED-lamp in onze lampen, dan zijn ze absoluut veilig! Hippī is 93,5x32x32 cm (hxbxd)

Voor de Tailors Collection maakte we ook deze korte videoclip: 'our art of making lamps'. Zet je speakers aan!